Nakit

Nakit predstavlja velik del tradicije. Če ne veste, kaj podariti, je nakit vedno prava izbira.

Verižice

Posted in Nakit with tags , on marec 26, 2011 by nakit
Verižice spadajo med zelo priljubljen nakit, lahko samo kot modni dodatek, ali pa ima za tistega, ki jo nosi tudi drugačno vrednost. Danes se verižice ne dobijo samo v zlatarnah, ampak tudi po raznih spletnih trgovinah in trgovinah z bižuterijo. Lahko pa jih izdelamo tudi sami iz raznih vrvic in fimo mase in tako nastanejo zares unikatni izdelki.

Verižica

Verižice se lahko nosijo posamezno, lahko pa jih nadenemo tudi več naenkrat, paziti moramo samo, da jih ni preveč, ker bi to lahko izgledalo ceneno. Če so nam verižice všeč nam je na voljo zares velika izbira, lahko si izberemo elegantne, za bolj posebne prilonosti, za vsakodnevno rabo pa si brez skrbi lahko privoščimo zelo dolge, ki jih nosimo nad majicami in puloverji.

Verižice

Kot ves nakit so verižice tudi nadvse primerno darilo ob posebnih priložnostih, saj s takim darilom obdarovani osebi pokažemo, da nam veliko pomeni. Če pa jih kupujemo zase, se lahko prepustimo povsem svojemu okusu in izberemo verižice, ki nam najbolj ustrezajo.

Srebrni nakit

Posted in Nakit with tags , , , , on marec 21, 2011 by nakit

Srebrni nakit je zelo priljubljen posebej med mladimi, saj si takšnega iz drugih žlahtnih kovin zaradi visokih cen težko privoščijo. Še najraje posegajo po kosih, kot so uhani, prstani in verižice, saj so ti najbolj opazni. Lahko se odločijo za različne oblike, od masivnih, do bolj diskretnih kosov. V veliko zlatarnah se ves srebrni nakit, tako uhani, verižice in prstani dobijo tudi kot unikat.

Srebrne verižice

Srebrni nakit je tako kot ostale žlahtne kovine potrebno shranjevati v hlasnem in suhem prostoru, paziti je pa potrebno, da srebrni nakit shranjujete v ločenih predalčkih, saj se, če je shranjen ves skupaj lahko opraska in poškoduje.

Srebrni nakit

Če srebrni nakit potemni, se ga lahko hitro in učinkovito očisti in mu tako povrne njegov lesk. Očistimo ga lahko tako, da doma pripravimo raztopino, v katero damo pralno sol in vročo vodo, ki jo damo v aluminijasto posodo. Tako očiščen srebrni nakit spet pridobi svoj lesk in privlačen videz, ki ga je imel na samem začetku, ko smo ga kupili.


Blog - NajBlog.si