Nakit

Nakit predstavlja velik del tradicije. Če ne veste, kaj podariti, je nakit vedno prava izbira.

Srebrni nakit

Posted in Nakit with tags , , , , on marec 21, 2011 by nakit

Srebrni nakit je zelo priljubljen posebej med mladimi, saj si takšnega iz drugih žlahtnih kovin zaradi visokih cen težko privoščijo. Še najraje posegajo po kosih, kot so uhani, prstani in verižice, saj so ti najbolj opazni. Lahko se odločijo za različne oblike, od masivnih, do bolj diskretnih kosov. V veliko zlatarnah se ves srebrni nakit, tako uhani, verižice in prstani dobijo tudi kot unikat.

Srebrne verižice

Srebrni nakit je tako kot ostale žlahtne kovine potrebno shranjevati v hlasnem in suhem prostoru, paziti je pa potrebno, da srebrni nakit shranjujete v ločenih predalčkih, saj se, če je shranjen ves skupaj lahko opraska in poškoduje.

Srebrni nakit

Če srebrni nakit potemni, se ga lahko hitro in učinkovito očisti in mu tako povrne njegov lesk. Očistimo ga lahko tako, da doma pripravimo raztopino, v katero damo pralno sol in vročo vodo, ki jo damo v aluminijasto posodo. Tako očiščen srebrni nakit spet pridobi svoj lesk in privlačen videz, ki ga je imel na samem začetku, ko smo ga kupili.

Uhani

Posted in Nakit with tags , on marec 11, 2011 by nakit
Uhani so kot nakit nepogrešliv modni dodatek, saj zelo popestrijo naš izgled. Nekaterim so bolj všeč diskretni uhani, drugi pa imajo raje malo bolj opazne, viseče uhane. Danes se izdelujejo iz različnih materialov, kot je zlato, srebro, jeklo... Čedalje bolj pa so popularni uhani, ki so izdelani iz fimo mase ali plastike. Ti so ponavadi bolj opazni, saj so v živahnejših barvah.

Uhani

Nekateri si uhane izdelujejo kar sami, še posebej je primerna za to fimo masa. Uhani, narejeni doma imajo to prednost, da jih lahko oblikujemo po svojih željah in se s tem tudi umetniško izražamo. Doma lahko pravzaprav izdelamo ves nakit.

Viseči uhani

Za vsakodnevni videz so primernejši manjši uhani, ki so bolj diskretni, za večerni videz pa lahko izberemo bolj elegantne. V vsakem primeru pa moramo zase najti takšne, ki nam bodo všeč, ter nam bodo pristajali. Če ne bomo izbrali pravih si lahko namreč pokvarimo celoten videz.

Blog - NajBlog.si