Nakit

Nakit predstavlja velik del tradicije. Če ne veste, kaj podariti, je nakit vedno prava izbira.

Srebrni nakit

Posted in Nakit with tags , , , , on marec 21, 2011 by nakit

Srebrni nakit je zelo priljubljen posebej med mladimi, saj si takšnega iz drugih žlahtnih kovin zaradi visokih cen težko privoščijo. Še najraje posegajo po kosih, kot so uhani, prstani in verižice, saj so ti najbolj opazni. Lahko se odločijo za različne oblike, od masivnih, do bolj diskretnih kosov. V veliko zlatarnah se ves srebrni nakit, tako uhani, verižice in prstani dobijo tudi kot unikat.

Srebrne verižice

Srebrni nakit je tako kot ostale žlahtne kovine potrebno shranjevati v hlasnem in suhem prostoru, paziti je pa potrebno, da srebrni nakit shranjujete v ločenih predalčkih, saj se, če je shranjen ves skupaj lahko opraska in poškoduje.

Srebrni nakit

Če srebrni nakit potemni, se ga lahko hitro in učinkovito očisti in mu tako povrne njegov lesk. Očistimo ga lahko tako, da doma pripravimo raztopino, v katero damo pralno sol in vročo vodo, ki jo damo v aluminijasto posodo. Tako očiščen srebrni nakit spet pridobi svoj lesk in privlačen videz, ki ga je imel na samem začetku, ko smo ga kupili.

Prstani

Posted in Nakit with tags , on marec 15, 2011 by nakit
Prstani so pogosto znamenje izkazovanja velike ljubezni in spoštovanja, pomenijo pa tudi večno ljubezen in zvestobo. To še posebej velja za poročne in zaročne prstane. Zaročni prstani pomenijo zaobljubo zvestobe že pred poroko, zato se ga prede poroko nosi na prstancu leve roke, po poroki pa se ga prestavi na desno roko. Zaročni prstani so lahko iz različnih kovin in okrašeni z raznimi dragimi in poldragimi kamni. Ta prstan je gotovo za večino žensk najljubši nakit.

Zaročni prstani

Poročni prstani pa imajo še globji pomen, saj že njihova sklenjena oblika nakazuje večnost ljubezni in zvestobe. Poročni prstan par nosi na levi roki. Pri izbiranju je potrebno dobro premisliti, kateri prstan bomo izbrali, saj ga večina ljudi nosi vsak dan, zato mora biti primeren za različne priložnosti. Tudi ostal nakit se mora skladati z njim.

Poročni prstani

Med prstani je zelo velika izbira, zato nam ni treba skrbeti, da zase nebi našli pravega. Če pa nam to še vedno dela težave, nam ga lahko izdelajo po naročilu in imamo unikatnega in narejenega prav za nas.

Blog - NajBlog.si